Banc Sabadell Landscape Office Building
2001 - 2003 Bach arquitectes
 
address
c/ Sena nº 12, Can Sant Joan
Sant Cugat del Vallès, Barcelona.
client
Landscape Inversions
contractor
Comsa
collaborators
Construcció i Control, Marçal Roig i Associats, Quantity surveyor, Robert Brufau i Associats (structure), JG & Asociados, engineering,
photos
Lluis Casals
description
The office and industrial complex is situated in the industrial estate of Can Sant Joan, in the outskirts of Barcelona. The site has a complex form and a privileged position next to the crossing of the highways. Therefore the building complex has a strong and representative image seen from the highway while integrating in the surrounding landscape.

The project is divided into two parts following the decrees and the programme. An entrance street is formed between the volumes of the industrial hall and the five-storey high office building on the level of the basement floor. This street allows the access to the parking areas situated on this level and two basement floors under it. The street passes under four bridges that connect the two volumes in the ground floor.