Telephone Exchange In Reus
1986 - 1990 Jaume Bach with Gabriel Mora
 
address
Plaça Antoni Vilarroel
Reus
Spain
client
Telefónica de España, S.A.
contractor
C.A.S.A.
collaborators
Brufau, Obiol, Moya i Associats (structure), Joan Ardèvol, Joan Rossell (quantity surveyors).
photos
Lluis Casals
description
The point of convergence of fortuitous street alignments in a vertically developed contemporary district of Reus is the site for this construction, composed, as usual, of two unequal parts: technical apparatus and office. The decision to approach these elements as a single continuous whole, and the curving of the facade as a means of resolving the irregular configuration of the plot, were the core ideas of the project. On the conceptual level, the horizontal fenestration is put forward as a key option, reflecting the idea of the public in the context of the predominantly vertical multiplicity of the private.